Strategia politica de razboi in 3D: CONFORM

Va recomand ca in prealabil sa cititi articolul „Sinergia Razboiului si Sinergia Pacii” scris de Andrei Vacaru pentru o descriere mai tehnica si mai ampla a notiunilor folosite aici.

In rezumat Miscarea Sinergista constata ca Romania se afla astazi sub atacul unei coalitie de rea credinta formata din PSD-ALDE-UDMR-CpF si alte entitati statale ostile Romaniei. Acest atac are caracteristicile unei ofensive militare eficient coordonate pentru a ocupa sau distruge institutii cheie ale statului roman. Comportamentul societatii civile (SC) si a opozitiei politice (OP) este inadecvat pentru ca actioneaza corespunzator unor reguli de pace in vreme ce coalitia penala (CP) actioneaza conform unor reguli de razboi. Pentru a putea raspunde adecvat acestei ofensive impotriva statului de drept din Romania e necesar sa schimbam contextul in care analizam si actionam de la un context de pace la unul de razboi.

Astfel in cazul unei ofensive majore cu forte coplesitoare e necesara incetinirea agendei inamicului, organizarea unei contraofensive si stabilizarea pacii. Cu alte cuvinte o strategie in 3 pasi:

Pasul 1: Strategia de Rezistenta, care este acum asigurata de miscarile #Rezist
Pasul 2. Strategia de Castigarea a Razboiului (sinergia razboiului), care va fi asigurata de CONFORM
Pasul 3. Strategia de Castigarea a Pacii (sinergia pacii), care va fi asigurata de Miscarea Sinergista

Aparent acesti 3 pasi sunt succesivi intr-o analiza bidimensionala a conflictului. Insa sinergismul ne permite sa facem o analiza si planificare multidimensionala (strategie 3D). Astfel obeservam ca in timp ce #Rezist incetineste inaintarea coalitiei penale (CP), societatea civila poate forma impreuna cu partidele de opozitie o baza de plecare la ofensiva (BPO) sub forma unei aliante a bunei credinte (ABC) care poate zdrobi la alegeri coalitia de rea credinta. Apoi urmeaza traditional o faza de impartire a pradei de razboi in dauna celui invins si incercarea de stabilizare a pacii.

In aceasta formula insa vedem ca strategia pacii nu contribuie la castigarea razboiului si de aceea strategia pacii este rareori elaborata cu atentie inainte de victorie. Daca insa privim campul de lupta intr-un spatiu 3D, observam calea desantului in spatele liniilor inamice. Astfel simultam cu pregatirea ofensivei, Alianta Bunei Credinte (ABC) poate incepe sa aplice strategia de sinergie a pacii astfel incat acest front sa contribuie si la victoria in alegeri prin recrutarea de electorat din randul alegatorilor coalitiei penale (CP) si descurajarea fraudei electorale. Dupa alegeri sinergia pacii va asigura eliberarea electoratului captiv prin decuplarea Statului de borcanul cu miere al Asistentei Sociale. Introducerea unei forme de Venit de Baza Neconditionat (VBN) prin conversia actualelor forme de venit social va consolida procesul de tranzitie al oamenilor captivi in lagarele de votanti ai PSD-ALDE-UDMR catre o viata libera si in cele din urma productiva in societate. In acest fel partidele de rea credinta nu vor mai putea atrage electorat cu promisiuni mincinoase si pomeni electorale platite din banii celor care muncesc.

Sincronizarea sinergiei razboiului cu sinergia pacii este cea mai importanta si mai dificila misiune a Miscarii Sinergiste. In acest sens constituirea bazei de plecare la ofensiva va reveni unei structuri independente dar coordonata strategic de Miscarea Sinergista in faza de constituire si organizare care se numeste Corpul National al Formatorilor de Opinie (CONFORM). CONFORM este o structura de tip retea formata din persoane care reprezinta elita de buna credinta, civica si politica, locala sau nationala din Romania care va fi varful de lance al indeplinirii obiectivului A de spargere a frontului penal si jonctiune cu obiectivul B.

Acest aspect al sinergiei dintre obiectivul A si obiectivul B este extrem de important in maximizarea rolului retelei CONFORM. Este un principiu memetic bine cunoscut al „tintei din spatele tintei” in artele martiale, in care pentru a sparge tinta primara (scandura, caraminda, etc) trebuie sa iti fixezi o tinta imaginara in spatele tintei primare. Astfel tinta primara devine doar un obstacol mental usor de spulberat din calea atingerii tintei reale. CONFORM va avea astfel un rol dual de a mobiliza oamenii la vot pentru atingerea obiectivului A dar si de a forma opinia acestora in privinta proiectului de tara care este obiectivul B.

Constituirea bazei de preluarea a puterii si de stabilizare a pacii va reveni tot unei structuri electorale si politice independente, dar coordonata strategic de Miscarea Sinergista in faza de constituire si organizare, care se numeste Alianta Bunei Credinte (ABC). ABC este o structura de tip retea formata din partide nationale si locale de buna credinta care va fi responsabila de indeplinirea obiectivului B care este proiectul de tara Romania Sinergica 2118.

Octavian Jurma
Timisoara, 02 mai 2018

Referinte:

ATACUL SOCIETATII CIVILE ASUPRA CLASEI POLITICE PENALE

ATACUL SOCIETATII CIVILE ASUPRA CLASEI POLITICE PENALEO data la 4 sau la 5 ani, societatea civila are posibilitatea…

Publicată de Andrei Vacaru pe Sâmbătă, 28 Aprilie 2018

Sinergia Razboiului si Sinergia Pacii

Sinergia Razboiului si Sinergia Pacii

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.