Sinergia Razboiului si Sinergia Pacii

Mai mult ca oricand este evident faptul ca nomenclatura actuala, autodefinita prin raportarea ei desupra legii si la grija pentru cei care o incalca, este o clasa politica penala. Aceasta Clasa Politica Penala ataca de cativa ani Societatea civila. Atacul este de tip continuu, de uzura, cu actiuni ostile si punctuale pe domeniile pe care nomenclaturistii nu le controleaza inca si pe care, prin schimbarea legii sau prin presiune, si le pot aduce sub control.

REZISTENTA

Raspunsul natural, firesc pe care societatea il opune acestui atac este protestul. Asa cum s-a vazut de prin ianuarie 2017 si pana astazi, protestele au tinut capul de afis al stirilor de zi cu zi. Ignorate sau minimizate de atacatori, dar pretuite si consemnate de societatea civila, protestele nu au facut altceva decat sa amane sau sa arate posibililor aliati externi ca in Romania Clasa Politica Penala ataca Societatea Civila.

Mai mult, raspunsul societatii prin aceste proteste arata ca fibra nationala sanatoasa exista si ca ea se pastreaza inca in valori de Adevar, nemarsand la Minciuna de care, Clasa Politica Penala se foloseste pentru a-si justifica atacul (Stat Paralel, Soros, Suveranitatea Parlamentului, s.a.). Formele de rezistenta sociala sunt astfel apreciate, pentru ca ele functioneaza in Adevar – acela al Bunei Credinte pe care o solicita public celor care ar trebui sa fie interesati de bunastarea generala, nu numai de interesele a catorva nomenclaturisti de rea credinta precum Liviu Dragnea.

Totusi, #rezistenta nu poate ataca direct Clasa Politica Penala in contextul constitutional actual. Mecanismele in care inca functioneaza societatea romaneasca fac ca nimic, sau aproape nimic, sa nu poate schimba acea majoritate parlamentara care este acum suportul „legitim” pe care nomenclatura isi bazeaza atacul. Ceea ce face ca intreaga miscare #rezist, asa cum ii spune si numele, sa fie doar forma de rezistenta exprimata de Societatea Civila la acest atac: manifestatiile de strada, incercarile opozitiei de a darama guvernul, consemnarea actiunilor in carti sau pe bloguri de Buna Credinta, dar si alte forme gasite de societate, sunt doar mijloace de a incetini si consemna atacul Clasei Politice Penale.

Asta nu inseamna ca atacul nu poate reusi. Pentru ca alianta PSD – ALDE – UDMR controleaza Parlamentul Romaniei, Guvernul Romaniei, Administratia Locala, institutiile chemate sa monitorizeze si sa sanctioneze abuzul precum CCR, CNA, CNCD sau Avocatul poporului, dar are si mijloacele media si financiare, la care se adauga consultanta israeliana, facand posibila o victorie in viitorul apropiat. Totul este sa ne organizam si sa rezistam macar pana la alegerile urmatoare.

ATACUL

O data la 4 sau la 5 ani, societatea civila are posibilitatea constitutionala sa stearga de la putere Clasa Politica Penala inlocuind-o cu altceva. Numai ca, de fiecare data, societatea este adusa in situatia:

– fie de a alege un rau mai mic care ajunge insa sa faca prostii suficient de mari cat sa-si piarda credibilitatea (vezi CDR, PAC),

– fie sa lipseasca masiv de la vot, pe un fond de neincredere indusa si de analfabetism politic, suficient de mult cat sa se ia ulterior cu mainile de cap vazand ce a facut prin acest absenteism, cum face de un an si ceva,

– fie este atat de scarbita de politica incat isi da votul haotic catre branduri politice consacrate, refuzand sa dea credit miscarilor grassroot care, pe acest fundal, dispar la fel de usor dupa cum apar.

O logica perdanta pe care acum societatea este datoare siesi sa o rezolve si, asa cum pare, daca nu facem nimic, ne-am putea indrepta catre un deznodamant la fel de trist ca la alegerile de pana acum: lasarea puterii in mainile unui grup de indivizi care vor continua sa-si doreasca punerea deasupra legii, accesul la bani facili si controlul absolut al statului, pana acolo incat nici macar formele de rezistenta ale societatii civile sa nu mai poata fi posibile (asa cum vedeti in Rusia, in Turcia sau in Ungaria).

Ce e de facut?

Miscarea Sinergista pune lucrurile intr-o forma de actiune care ar putea rasturna balanta actuala dupa 2020. Daca intr-un prim articol am aratat cum pot functiona lucrurile pentru a schimba echilibrul de forte, din schema de mai sus rezulta ca este nevoie ca „cineva” sau „ceva” sa constituie acea BAZA DE PLECARE LA OFENSIVA, concept preluat din tactica razboiului, baza de pe care, la alegeri, sa putem obtine victoria asupra Clasei Politice Penale.

Am numit acest concept SINERGIA RAZBOIULUI, iar forma prin care sa realizam aceasta baza tactica noi am numit-o CONFORM.

1. Constituim forma de organizare a societatii civile, la care sa raspunda si clasa politica de buna credinta, cata mai este, intr-o structura transparenta, sub forma de retea si care sa asigure cel putin 1 milion de voturi pe care sa le punem impotriva Clasei Politice Penale. Aceasta structura se va numi Coalitia Nationala a Formatorilor de Opinie, pe scurt CONFORM.

Pentru realizarea ei vom actiona sub nivelul de acces al Clasei politice Penale, respectiv sub forma unor intalniri in sufragerii, de la om la om, punand increderea in persoana care comunica mesajul CONFORM la baza acestei asociatii. Caz in care, celui care primeste mesajul i se va cere:

  • minimal sa iasa la vot;
  • maximal sa devina el insusi formator de opinie, cu beneficiile pe care le va avea prin sedinte de pregatire, garantia Bunei Credinte sau alte forme de recompensa, insa in primul rand prin satisfactia ca a contribuit pozitiv la schimbarea situatiei in care ne-a adus Clasa Politica Penala.

2. In paralel, Miscarea Sinergista a demarat discutiile cu partide de buna credinta pentru ca este nevoie de cateva conditii pe care acestea sa le indeplineasca:

  • securizarea votului, ca sa nu patim ca in 1946 cand populatia nu a votat comunistii dar comunistii si-au asigurat puterea prin schimbarea rezultatului final. Acest aspect nu trebuie minimizat, iar cine crede ca 1946 este departe, sa citeasca despre metodele prin care a castigat Burleanu alegerile la FRF;
  • posibilitatea ca alegerile sa se desfasoare in doua tururi de scrutin, nu intr-unul, astfel incat sa se dea posibilitatea partidelor de buna credinta sa poata intra in vot final cu cei care sunt de buna credinta;
  • o alianta de partide de buna credinta care, in functie de oferta, sa poata puna pe liste un singur candidat, respectiv persoane credibile, cu sanse de a castiga alegerile;
  • o filtrare interna, pe criterii de buna credinta, pentru a scapa de indivizii care sustin, dar nu pe fata, Clasa Politica Penala.

3. Cu o retea de formatori care sa opineze despre necesitatea prezentei la vot si sa puna celor interesati optiuni de vot (nu se fraudeaza votul pentru ca niciun formator nu are voie sa numeasca partidul, formatiunea sau candidatul cu care sa se voteze si nici nu poate conditiona in vreun fel pe cel care voteaza), cu alegeri securizate impotriva fraudei electorale (aici se va implica si societatea civila prin observatori si prin reprezentanti in sectia de vot), cu partide noi sau mai vechi dar asezate pe principii de buna credinta, cu oameni politici verificati care sa poata fi o optiune valida de vot, societatea civila poate ataca Clasa Politica penala preluand pasnic puterea.

SINERGIA PACII

Sinergia pacii este foarte importanta si ea a facut diferenta postbelica intre primul si al doilea razboi mondial. Daca dupa 1918 Germania a fost pusa sa plateasca preturi mari ca prada de razboi si obligatii asumate prin actul de capitulare, facand posibil un al doilea razboi mondial, in 1944 aliatii aveau deja un plan postbelic in care Germania sa fie ajutata, nu supusa la noi umilinte.

Asa vom face si noi. Daca OBIECTIVUL ”A” este acela al castigarii alegerilor si se termina dupa 2020, OBIECTIVUL ”B” il reprezinta proiectul comun si consensual de tara, proiect despre care a vorbit Octavian Jurma in articolul sau, Road Map, si care este foarte important daca ne uitam la istoria ultimilor ani: CDR a preluat puterea si nu a stiut ce sa faca cu ea, fapt pentru care a fost taxat de societate, iar PNTCD plateste si acum acel esec politic.

Proiectul de tara trebuie sa puna societatii cateva fundamente de adevaruri si principii, fundamente comunicate electoratului inainte de alegeri si pe care sa le aseze ulterior, sub consens, prin referendum, la baza societatii romanesti. Miscarea Sinergista are deja un astfel de document pregatit in acest sens, respectiv Declaratia de Adevaruri si Declaratia de Principii.

Pe baza acestor Adevaruri si Principii, noua clasa politica poate supune Constitutia Romaniei la o schimbare/revizuire pe noile fundamente consensual acceptate. Sub acestea, parlamentul poate constitui ulterior o multitudine de legi la care, dupa cum cred ca stiti, grupurile tematice de lucru din USR si PR100 lucreaza cu persoane calificate si de buna credinta. Aceste legi isi vor urma parcursul de adoptare firesc, iar guvernul va trebui sa vegheze la buna sa implementare.

In plus, toate legile actuale contrare Declaratiei de Adevaruri si de Principii si noii Constitutii, vor fi abrogate de drept, anuland astfel toate incercarile de pana acum si pe cele viitoare ale Clasei Politice Penale de a legifera prin incompetenta si cu rea credinta.

Un alt aspect va fi implementarea Venitului de Baza Neconditionat, promisiune care trebuie sa fie implementata, incremental si concentric, de la persoanele cu nevoi reale de subzistenta si ajungand pana la toti cetatenii, fara exceptie, venit despre care puteti afla mai multe aici.

CONFORM isi va mentine structura, actionand ca un brat al societatii civile de presiune asupra clasei politice pentru implementarea promisiunilor din campania electorala si ca garant al pastrarii sau pierderii credibilitatii unor indivizi si, daca formatiunile politice nu raspund la reaua credinta a cestora, inclusiv asupra partidelor politice.

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.